Παίρνω σύνταξη χηρείας εδώ και 13 χρόνια.Στρατιωτικός ήταν ο άντρας μου.Εδώ και δύο χρόνια δεν μπορώ να πάρω ενημέρωση μηνιαία .Έχω περικοπές δεν ξέρω γιατί.Την σύνταξη την παίρνω εγώ και οι τρεις κόρες μου παντρεύτηκε η μία και ζητήσαμε μεταβίβαση του μεριδίου που έπαιρνε στα κορίτσια.Δεν ξέρω τι έγινε. Το μόνο που είδα μείωση.Έχω επικοινωνήσει με το λογιστήριο του κράτους αυτό με στέλνει στο efka και με έχουν κάνει μπαλάκι και δεν έχω βγάλει άκρη.
Μοιράστε το
Καλησπέρα σας, κυρία Τζανεττα Αννα Μασσελου, για να σας απαντήσουμε θα πρέπει να έχουμε μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης.
Πέραν αυτού όμως, μέρος σύνταξης που έπαιρνε τέκνο, δεν μπορεί να λάβει ο γονιός. Δεν γίνεται μεταβίβαση διότι αφορά ανήλικο τέκνο και δεσμεύει έως ότου νυμφευθεί. Έπειτα αποσύρεται από την δικαιοδοσία.
Στην περίπτωση τη δική σας, η σύνταξη χηρείας μειώνεται αφού περάσουν 3 χρόνια. Εκεί συμβάλουν και άλλες προϋποθέσεις, αν εργάζεστε, αν παίρνετε άλλο ταμείο κλπ.
γνωριζα πως παίρνουν τα ανηλικα τεκνα εως καποια ηλικια.δεν ηξερα πως απο τεκνο μεταφερεται στην μανα πχ..γινεται οντως αυτό??
απο την άλλη το ξέρω και από μένα, μετά τον τρίτο χρόνο θα βλέπεις αισθητά μείωση. αναλογα μετά, αν δουλεύεις, έχεις έσοδα απο αλλου…
Σχετικά με τη μεταβίβαση σε περιπτωση χηρείας, τα δικαιούχα πρόσωπα είναι:
Σύμφωνα με τον νόμο 4611/2019, ο επιζών σύζυγος δικαιούται πλήρη -δηλαδή το 70% της αρχικής- τη σύνταξη αιτίας θανάτου για μία τριετία (αντί 50% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου). Μετά την πάροδο της τριετίας, αν ο επιζών σύζυγος εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει άλλη σύνταξη (εξ ιδίου δικαιώματος), η σύνταξη λόγω θανάτου μειώνεται κατά 50% (δηλαδή, λαμβάνει το 35% της σύνταξης του θανόντος) με κατώτατο όριο τα 360 ευρώ τον μήνα.